پایان نامه را چگونه شروع کنیم؟

اگر تصمیم به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکترا گرفته اید، حتماً می دانید که در پایان دوره تحصیلی خود باید گزارشی از تمام فعالیت های علمی تان را در قالب پایان نامه ارائه دهید. بنابراین پایان نامه کارشناسی ارشد و یا دکترا، مهم ترین بخش از تحصیل شما به شمار می آید.

شروع نوشتن پایان نامه و اینکه پایان نامه را چگونه شروع کنیم بسیار مهم و راهگشاست. این کار یک پروسه کاملاً زمان بر است و با سایر تحقیقات و سمینارهایی که در طول تحصیل تجربه کرده اید، متفاوت است. شما باید زمان بگذارید، مقالات خارجی و داخلی مرتبط با موضوع کارتان را مطالعه کنید. شاید سختگیرانه بنظر بیاید، اما هدف از نوشتن پایان نامه این است که شما یاد بگیرید چگونه باید در مورد یک موضوع تحقیق کنید و آن را ارائه دهید. اما چگونه پایان نامه را شروع کنیم؟

 

برای شروع نوشتن پایان نامه چه مهارت هایی نیاز است؟

همانطور که در مقدمه اشاره کردیم، برای شروع نوشتن پایان نامه شما باید زمان زیادی به مطالعه مقالات علمی و پژوهش های دیگر اختصاص دهید. پس داشتن مهارت هایی مانند آنچه در ادامه گفته می شود، ضروری است.

  • برخورداری از سطح زبان انگلیسی خوب برای مطالعه مقالات و پژوهش های خارجی،
  • مدیریت زمان برای مطالعه و دسته بندی مقالات، مجلات و کنفرانس های معتبر جهت انتخاب موضوع پایان نامه،
  • قدرت تفکر، بررسی و تجزیه و تحلیل مطالبی که مطالعه  کرده اید، نه اینکه بخواهید عیناً کپی کنید،
  • توانایی تایپ سریع یادداشت هایی که از مقالات برداشت کرده اید،
  • توانایی یادگیری و آموزش روش تحقیق و انتخاب روش تحقیق مناسب براساس موضوع و عنوان خود،

البته که هیچکدام از این مهارت ها ذاتی نیستند و با کمی تمرین و ممارست به دست می آیند. پس نگران نباشید.

 

چگونه شروع به نوشتن یک پایان نامه خوب کنیم؟

برای شروع نوشتن یک پایان نامه خوب، چه در مقطع دکترا و چه در مقطع کارشناسی ارشد، باید اصول اولیه را بدانید. این اصول شامل:

مرحله اول- انتخاب موضوع مورد نظر برای پژوهش

مرحله اول قبل از اینکه برای نوشتن پایان نامه اقدام کنید، باید یک موضوع برای تحقیقات خود انتخاب کنید. موضوع پایان نامه باید خلاقانه انتخاب شود و قبلاً هم کسی بر روی آن کار نکرده باشد. به طور کلی قبل از شروع کار بهتر است به سوالات زیر پاسخ دهید:

  • موضوع مورد علاقه شما برای مطالعه چیست؟
  • آیا اطلاعاتی در این زمینه دارید؟
  • آیا منابع کافی برای جمع آوری اطلاعات هست؟
  • آیا توانایی مطالعه این موضوع را با توجه به مهارت هایتان دارید؟
  • آیا این موضوع با زمینه کاری استاد راهنمای من مطابقت دارد؟

در کنار همه این موارد از جستجو در اینترنت هم غافل نشوید، کافی است به روزترین اخبار در حوزه رشته تحصیلی تان را دنبال کنید. در ضمن اگر به پایان نامه صرفاً به چشم یک پروژه کوتاه مدت نگاه می کنید، به سراغ موضوعات سخت نروید، اما اگر اهداف بلند مدت دارید، بهتر است به دنبال موضوعات کاربردی و مفید باشید.

 

مرحله دوم- پروپوزال بنویسید

پروپوزال در واقع هدف شما از انجام یک کار تحقیقی را نشان می دهد. در پروپوزال شما باید به ضرورت انجام کار، هدف از انجام آن، روش هایی که مد نظر دارید و… اشاره کنید. نوشتن پروپوزال معمولاً برای دانشجویان دکترا است و از این جهت ضرورت دارد که اساتید راهنما باید قانع شوند که مسیر منتخب شما، صحیح است.

 

مرحله چهارم- مقدمه پایان نامه را بنویسید

برای مثال فرض کنید شما قصد دارید بر روی سلول های خورشیدی کارکنید. در مقدمه باید هدف خود از انتخاب موضوع تحقیق را توضیح دهید، اینکه چرا سلول های خورشیدی، انرژی خورشیدی و… ضرورت دارند، چه مزایا و معایبی برای این موضوع وجود دارد و شما قصد دارید به کدام قسمت از این موضوع بپردازید. در پایان نیز باید اهمیت و نکات کلیدی پایان نامه خود را یادآور شوید.

معمولاً ساختاری که برای نوشتن مقدمه (introduction) در نظر گرفته می شود به ترتیب؛ فرضیه تحقیق، مشکلات، مزایا، معایب و پیشنهاد شما برای بهبود نواقص است. البته این نکته را مد نظر داشته باشید که در ابتدای هر فصل باید یک مقدمه کوتاه داشته باشید.

 

مرحله پنجم- روش تحقیق خود را ارائه دهید

روش تحقیق و یا experimental فصلی است که شما باید مجموعه کارهایی که به صورت عملی برای دستیابی به نتیجه، انجام داده اید را توضیح دهید. در واقع باید بتوانید خواننده را به طور کامل تفهیم کنید و به نکات زیر اشاره کنید:

نکاتی که حین اجرا و انجام آزمایشات باید رعایت کرد،

پارامترهای موثر بر نتیجه تحقیق،

نرم افزارهایی که برای محاسبات و… استفاده کرده اید،

و…

 

مرحله ششم- بحث و نتیجه گیری

در این بخش باید مستقیماً به نتایجی که از انجام پژوهش، آزمایش و… به آنها دست یافتید، اشاره کنید. در واقع شما باید به کمک اشکال، نمودارها، جدول ها، تصاویر و… نتایج را بیان کنید. لازم نیست کامل آنها را تفسیر کنید، در حدی که خواننده متوجه کار شما شود، کفایت می کند.

سخن پایانی

هیچ گاه فکر نکنید که دانستن اصول نوشتن پایان نامه چندان ضروری نیست! چطور برای شروع هر کاری مطالعه می کنید، وقت می گذارید و با دیگران مشورت می کنید! پس برای شروع نوشتن پایان نامه نیز وقت بگذارید و اصول نوشتن آن را از حرفه ای ترین ها بپرسید.

شما می توانید درخواست خود را برای انجام پایان نامه ارشد ، انجام پایان نامه دکتری ، انجام پروپوزال ، انجام مقاله ، انجام پروژه spss و… به موسسه پایان نامه جو ارائه نمایید تا کارشناسان ما آن را به دقت بررسی کرده و درباره نحوه انجام، شرایط و مدت زمان انجام و هزینه آن با شما تماس حاصل نمایند و نکات لازم را برای شما بیان نمایند. همچنین شما می توانید با شماره تماس 09352458540 – 02155667116 یا از طریق واتساپ موبایل – واتساپ دسکتاپ و یا تلگرام با ما در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

4 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    خانه تماسواتساپتلگرامسفارش